Rugpjūtis – trečias rekordinis „airBaltic“ keleivių Lietuvoje mėnuo

Vilnius. Pirmaujančios Baltijos šalių oro linijų bendrovės „airBaltic“ keleivių skaičius ir toliau sparčiai auga. Rugpjūtį ji pasiekė naują rekordą Lietuvoje – pervežė 86 tūkst. keleivių, t. y. 26 proc. daugiau nei pernai. Tai didžiausias kada nors Lietuvoje rugpjūtį skraidintų keleivių skaičius. Oro bendrovė taip pat atliko 757 skrydžius, t. y. 21 proc. daugiau nei 2023 m. rugpjūtį – tai dar vienas mėnesio rekordas. Be to, „airBaltic“ pervežė daugiau nei pusę milijono keleivių visose savo bazėse ir pasiekė naujus rekordus Lietuvoje ir Suomijoje.

Be to, antrą mėnesį iš eilės rugpjūtį „airBaltic“ pasiekė aukščiausią apkrovos koeficientą per visą bendrovės istoriją – 89,8 proc., o tai yra 6,6 procentinio punkto daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Šią vasarą stebėjome didelį bendrą keleivių skaičiaus augimą, pasiekėme keletą rekordinių rezultatų ir toliau išlaikėme gerus veiklos rezultatus, padidindami skrydžių skaičių. Neseniai paskelbėme apie planus kitą vasarą iš Vilniaus pradėti skrydžius septyniais naujais maršrutais – daugiausiai per vieną sezoną – ir padidinti skrydžių dažnį keturiais esamais maršrutais. „airBaltic“ yra Lietuvos susisiekimo pagrindas, o toliau plėsdami tinklą dar labiau stipriname savo, kaip pirmaujančios ir palankiausiai vertinamos oro transporto bendrovės Baltijos šalyse, pozicijas“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

 

2024 rugpjūtis

2023 rugpjūtis

Pokytis

Keleivių skaičius

86 000

68 000

+26%

Skrydžių skaičius

Apkrovos koeficientas

757

89.8%

626

83.3%

+21%

+6.6pp

Neseniai „airBaltic“ paskelbė apie planus ateinantį vasaros sezoną iš Vilniaus skraidinti septyniomis naujomis kryptimis: Kišiniovas (Moldova), Ibiza (Ispanija), Praha (Čekija), Rodas (Graikija), Tel Avivas (Izraelis), Tirana (Albanija) ir Valensija (Ispanija). Naujosios kryptys siūlo klientams platų kelionių pasirinkimą, atitinkantį laisvalaikio, verslo ir tolesnio susisiekimo poreikius. Be to, išanalizavusi keleivių poreikį, „airBaltic“ planuoja padidinti skrydžių dažnumą keturiais maršrutais iš Vilniaus – į Malagą, Paryžių, Miuncheną ir Taliną. 

Be to, „airBaltic“ iš Rygos planuoja pradėti tiesioginius skrydžius į Klužą-Napoką (Rumunija), Mikoną (Graikija), Žešuvą (Lenkija) ir Stavangerį (Norvegija). Skrydžių laikai naujomis kryptimis suderinti su „airBaltic“ skrydžiais tarp Rygos, Vilniaus ir Palangos, taip užtikrinant sklandų susisiekimą.

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra pirmaujanti oro transporto bendrovė Baltijos šalyse ir viena sparčiausiai augančių oro vežėjų Europoje. Būdama mišri oro transporto bendrovė, ji naudojasi tiek tradicinio tinklo, tiek pigių skrydžių bendrovių privalumais. Iš Rygos, Talino, Vilniaus, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, „airBaltic“ skraidina daugiau nei 130 krypčių, jungiančių Baltijos šalis su daugiau nei 80 vietų Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. 1995 m. įkurta bendrovė „airBaltic“ šiandien turi vieną jauniausių Europoje orlaivių parkų, kurį sudaro 48 „Airbus A220-300“ orlaiviai, ir joje dirba daugiau kaip 2 600 specialistų. Didžiąją dalį bendrovės akcijų valdo Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o likusieji 2,03 proc. priklauso privatiems akcininkams.

Bendrovės „airBaltic“ įsipareigojimas siekti aukščiausios kokybės yra įvertintas daugybe prestižinių apdovanojimų, įskaitant „Skytrax“ trejus metus iš eilės suteiktą geriausios oro transporto bendrovės savo regione titulą. 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) pripažino „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimu, o 2023 m. bendrovė gavo „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą už geriausią keleivių salono aptarnavimą Europoje. 2024 m. oro linijų bendrovei įteiktas „PROS AI Innovator“ apdovanojimas už dirbtinio intelekto panaudojimą siekiant transformacinių rezultatų ir optimizuojant veiklą.

Pranešimą paskelbė: Vytautas Lukaševičius, Integrity PR, UAB

Komentarai