Paskutinės minutės kelionės ir nuolaidos 2023 – ar tai dar veikia ir kaip išnaudoti?

Ar kada susimąstėte apie galimybę vykti į oro uostą be kelionės plano ir užsisakyti paskutinės minutės skrydį ar kelionių paketą į atsitiktinę vietą tiesiog apsispręsdami čia ir dabar? Vieniems tai atrodo egzotiška, gal net kiek neapdairu, kiti prisiekinėja, jog būtent paskutinė minutė leidžia sutaupyti kitoms atostogoms.

Apie paskutinės minutės keliones daug kalbėta dešimtmečius atgal, ar tai vis dar veikia 2023-čiaisiais? Žinoma! Gal 2023-čiaisiais kiek sunkiau, nes po karantino ir suvaržymų atsigavę žmonės atostogauja daugiau nei įprastai ir daug skrydžių bei viešbučių būna užsakyta iš anksto, tačiau tai nereiškia, jog neįmanoma rasti paskutinės minutės kelionės pasiūlymo įspūdingomis kainomis.

Kodėl paskutinė minutė reiškia mažesnes kainas?

Sudėtinga pateikti konkretų atsakymą, kodėl paskutinės minutės kelionių pasiūlymai būna pigesni, nes įvairūs veiksniai gali turėti įtakos skrydžių, viešbučių ir kitų kelionių paslaugų kainoms. Tačiau pagrindinė priežastis – nors užpildyti skrydžius, viešbučius ir ekskursijas.

Skrydžių bendrovėms labiau apsimoka įleisti kelis keleivius už mažesnę kainą, nei skirsti visai be jų. Skrydis vis tiek įvyks, o papildomi keleiviai net ir už mažesnes sumokėtas sumas yra papildomas pelnas. Lygiai tas pats su viešbučiais – darbuotojai turi dirbti nesvarbu ar viešbutyje bus 30 proc. užpildymas ar 70 proc.

Reikia nepamiršti, jog visa turizmo industrija uždirba iš to, kad kažkas ryžosi keliauti paskutinę minutę, nei kad niekas neįsigijo to paskutinės minutės pasiūlymo. Juk reikalingas ir kelionės draudimas ir galbūt papildomas bagažas bei ekskursijos.

Visgi, žiūrint iš keleivio pusės – dažnai galima sutaupyti pasirinkus paskutinės minutės kelionę.

Kaip pasinaudoti paskutinės minutės kelionės pasiūlymais?

Paskutinės minutės kelionių pasiūlymai gali būti puikus būdas sutaupyti pinigų ir mėgautis spontaniška kelione. Tačiau norint jais pasinaudoti taip pat reikia lankstumo ir atlikti išsamią paiešką, kad būtų galima rasti geriausius variantus. Štai keletas patarimų, kaip efektyviai pasinaudoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymais:

  • Ieškokite internetinių kelionių svetainių: šiose svetainėse dažnai siūlomos nuolaidos paskutinės minutės skrydžiams, viešbučiams ir atostogų paketams. Atkreipkite dėmesį į kelionių paketus, kuriuos siūlo kelionių agentūros. Dažnai agentūros turi papildomų nuolaidų, dėl to, kad užsako viešbučius „urmu“, o skrydžius turi užsakomuosius. Dėl to, gali leisti taikyti didesnes nuolaidas.
  • Prenumeruokite kelionių informacinius naujienlaiškius: kelionių naujienlaiškiai gali būti puikus informacijos šaltinis ieškant paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Užsiprenumeravę galite gauti greitus išpardavimus ir riboto laiko pasiūlymus tiesiai į savo pašto dėžutę. To galite nerasti šiaip ieškodami informacijos internete.
  • Naudokite lojalumo taškus ir akcijas: prisiregistruokite avialinijų portaluose, specialiose aplikacijose, įsigykite specialias cashback korteles. Jei priklausysite dažnai skraidančių asmenų programai, galite naudoti savo taškus ir sukauptas nuolaidas paskutinės minutės skrydžiams rezervuoti. Tai gali padėti išvengti didelių mokesčių ar mokesčių.

 Tikimės atkreipėme dėmesį į paskutinės minutės keliones ir galėsite pasinaudoti galimybe sutaupyti ir pasimėgauti nuostabia kelione ateinančioms atostogoms.

Komentarai