Kur atostogauja įvairių lygių nardymo entuziastai? 5 kryptys

Norite išbandyti nardymą, o gal draugai bei šeima jau žino ne vieną spalvingą istoriją apie jūsų povandeniniame pasaulyje patirtus nuotykius? Nesvarbu, esate pradedantieji ar jau pažengę nardymo entuziastai, ši veikla išties ypatinga. Vieni smalsiai tyrinėja povandeninį pasaulį, o kiti sako, kad pati geriausia nardymo patirtis – užburianti tyla ir ramybė, kurią sunku patirti kasdien. Jei planuojate atostogas ir norite į jų dienotvarkę būtinai įtraukti nardymą, verta pasidomėti šiomis atostogų kryptimis.

Egiptas

Vienas didžiausių privalumų yra tas, kad kokybiškas poilsis Egipte prieinamas už santykinai mažą kainą, o skrydis taip pat nėra ilgas. Kelionių agentūros siūlo įvairiausius paketus, tarp kurių ir paskutinės minutės pasiūlymai, kurie leidžia mėgautis penkių žvaigždučių viešbučiais bei „viskas įskaičiuota“ maitinimu pigiau. Tad belieka susirasti nardymo pramogas, kurių populiariuosiuose kurortuose išties netrūksta. Pavyzdžiui, Šarm El Šeiche ir Hurgadoje rasite įvairių nardymo turų ir kursų pradedantiesiems bei pažengusiems. Raudonoji jūra garsėja puikiu matomumu bei įspūdinga gyvūnija, koraliniais rifais.

Maldyvai

Maldyvai žinomi ne tik dėl ilgų balto smėlio paplūdimių bei įspūdingai atrodančių virš vandens kybančių namelių, bet ir nardymo pramogų. Maldyvų salynuose didelė augalijos bei gyvūnijos įvairovė traukia nardymo entuziastus iš viso pasaulio. Ne be reikalo – nardymas čia stebina neįtikėtina vandens augalijos bei gyvūnijos rūšių įvairove. Čia galite pamatyti spalvingus koralus, rifų žuvis, ryklius, rajas, bangininius ryklius. Maldyvuose nardymo centrų išties netrūksta, tad kiekvienas ras savo lygį atitinkančius kursus bei turus.

Tailandas (Similan salos)

Tailandas jau kuris laikas yra viena populiariausių ilgesnių poilsinių bei pažintinių kelionių krypčių. Pavyzdžiui, į Similanų salas nardymo entuziastai vyksta pamatyti jūros gyvūnijos, įskaitant spalvingus koralinius rifus, atogrąžų žuvis, vėžlius ir didesnes rūšis, pavyzdžiui, mantas ir bangininius ryklius. Nardymo vietų bei mokyklų, siūlančių skirtingo lygio nardymo veiklas, netrūksta. Vis dėlto, svarbu atkreipti dėmesį į planuojamų atostogų laiką. Įdomus faktas – kasmet maždaug nuo gegužės iki spalio vidurio Similanų salos uždaromos lankytojams. Taip siekiama apsaugoti povandeninį pasaulį ir jo atkūrimo procesus.

Australija (Didysis barjerinis rifas)

Tai didžiausias pasaulyje barjerinis rifas, tad čia gausu nardymo vietų, kurios puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems. Šiame rife – stulbinanti augalijos bei gyvūnijos rūšių įvairovė. Nuo mažų spalvingų žuvyčių iki didelių pelaginių būtybių, tokių kaip rykliai, rajos ir vėžliai – skirtingų lygių narai gali mėgautis susitikimais su įvairia jūros gyvūnija.

Žinoma, kelionė į šią šalį, palyginus su kitomis kryptimis, gana brangi, o ir įsimintinoms atostogoms reikėtų skirti bent kelias savaites. Vis dėlto, jei nardymas yra jūsų aistra, tikėtina, tai bus viena įspūdingiausių kelionių – juk Didysis barjerinis rifas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Belizas

Belizo vandenyse knibždėte knibžda jūros augalijos bei gyvūnijos, įskaitant spalvingus koralų darinius, tropines žuvis, rajas, ryklius ir jūrų vėžlius. Belize galima rasti daugybę nardymo vietų, tinkamų įvairaus lygio nardytojams. Pradedantieji gali mėgautis sekliais rifais, o patyrę – tyrinėti gilesnes vietas. Mėlynoji skylė – viena žymiausių Belizo nardymo vietų. Tiesa, tik pažengę ir sertifikuoti narai gali tyrinėti įgriuvos gelmes, o pradedantiesiems galima mėgautis aplinkiniais seklesniais vandenimis.

Tai tik kelios nardymo entuziastams idealiai tinkančios atostogų kryptys, tačiau vykstant tiek į šias, tiek į kitas tarp nardytojų populiarias kryptis, sąlygomis bei galimybėmis verta pasidomėti iš anksto. Nors sakoma, kad šiose vietovėse nardymo vietų yra tiek pradedantiesiems, tiek profesionalams, saugumas – prioritetas. Pradedantieji nardytojai turėtų būti tinkamai apmokyti ir laikytis patyrusių instruktorių nurodymų, o pažengę – žinoti savo galimybių ribas ir konkrečius kiekvienos nardymo vietos iššūkius. Visada rinkitės patikimas nardymo mokyklas bei sertifikuotus instruktorius, laikykitės taisyklių.

Komentarai