Kokios rizikos kyla planuojantiems atostogas dabar?

Artėjantys vėsūs ir drėgni orai verčia sukti galvą kur atostogauti? Šiuo metu kelionių agentūros siūlo gana didelį kelionių pasirinkimą. Tačiau, taip pat teigiama, kad rizika neišskristi – žymiai didesnė nei anksčiau. Be kita ko, kelionių organizatoriai primena, kad pritrūkusiems pinigų, visada ranką ištiesti gali specializuotos vartojimo kreditų bendrovės. Bet, su jomis taip pat reikia elgtis atsargiai.

Kodėl kyla rizika praleisti atostogas?

Šiuo metu visame pasaulyje vyrauja didžiuliai trikdžiai dėl protestuojančių darbuotojų oro linijų sektoriuje. Trumpai tariant, labai daug skrydžių palydovų, pilotų bei kitų šiame sektoriuje dirbančių žmonių reiškia didžiulį nepasitenkinimą išaugusiu darbo krūviu, tačiau niekaip nekylančiais atlyginimais.

Pandemija turizmo sektoriui smogė kaip reikiant. Dauguma lėktuvų dalių vėluoja būti pristatomos į reikiamas vietas. Dėl šios priežasties orlaivių skaičius yra ženkliai sumažėjas. Kuo mažiau lėktuvų, tuo daugiau turi skristi likę. Tai reiškia, kad lėktuvai genda greičiau, o pristatomos dalys nepasiekia remonto dirbtuvių dėl sutrikusių tiekimo grandinių.

Kalbant apie turizmo sektoriuje dirbančius žmonės, taip pat neverta tikėtis, kad jie ims ir staiga nustos streikuoti. Kaip tik viskas vyksta priešingai – vis daugiau jų atsisako dirbti viršvalandžius, už kuriuos negauna jokio atlygio. Būtent streikai ir sutrikusios lėktuvų dalių tiekimo grandinės yra dažniausios priežastys, dėl kurių atšaukiami skrydžiai į tam tikras šalis.

Pabrėžiama, kad kas dieną net ir Lietuvoje gali būti atšaukiami įvairūs skrydžiai. Kelionių organizatoriui apie tai informuoja savo klientus ir pinigus grąžina numatyta tvarka.

Kodėl reikia būti atsargiems dėl skolinimosi atostogoms?

Kelionių organizatoriai, kaip skelbta keliomis pastraipomis aukščiau, neretai pasiūlo klientams kreiptis į paskolų bendrovės dėl finansavimo atostogoms. Kai kurie žmonės su mielu noru skolinasi pinigus įvairioms kelionėms į užsienį. Tačiau, yra ir blogoji tokio skolinimosi pusė.

Paėmus kreditą atostogoms, klientui atsiranda papildomas įrašas kredito istorijoje. Matoma, kad žmogus yra įsipareigojęs kažkuriam laikotarpiui. Kai kitą kartą prireiks paskolos kažkokio būtino pirkinio įsigijimui, kitas kreditorius privalės patikrinti kredito istorijos ataskaitą. Joje pamatęs, kad žmogus skolinosi kelionei, gali daryti ne itin palankias išvadas. Tai reiškia, kad kai kurie kreditų tekėjai neigiamai vertina tokius poelgius, kuomet skolinamasi pramogoms. Kai kuriems kreditoriams tai gali sukelti įtarimus, kad žmogus tiesiog nemoka elgtis su finansais.

Kitas svarbu niuansas skolinantis pinigus kelionėms – palūkanos. Įsivaizduokite, kad paėmėte kreditą atostogoms ir tuos pinigus sumokėjote kelionių organizatoriui. Jūsų kelionė prasidės po kelių savaičių. Artėjant kelionės datai, gaunate pranešimą, jog jūsų skrydis atidėtas ar kelionė visai atšaukta. Tokiu atveju dar papildomai laukiate pinigų grąžinimo. Spėkite, kas nelauks jūsų? Būtent kreditorius. Jis reikalaus sumokėti įmokas ir aišku – palūkanas.

Blogiausia tai, kad pagal minėtą situaciją, jūs būsite praleidę progą grąžinti kreditą be jokių papildomų mokesčių. Tad, turėkite galvoje, kad skolinimasis atostogoms gali sukelti nemalonumų finansiškai. Šaltinis: https://www.megapaskolos.lt

Komentarai