Iki šiol didžiausia investicija į „Bolt“: 150 mln. eurų skirs papildomoms saugumo funkcijoms

Europoje pirmaujanti pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“ skelbia apie didžiausią iki šiol turėtą investiciją: 150 mln. eurų į įmonę investuoja du pasauliniai fondai – „D1 Capital Partners“ ir „Darsana Capital Partners“. Europoje ir Afrikoje didėjant pavėžėjimo, mikromobilumo ir maisto pristatymo paslaugų paklausai, investicijos bus nukreiptos į tolimesnį „Bolt“ paslaugų saugumo bei kokybės gerinimą.

Kai kuriose rinkose „Bolt“ jau pasiūlė naujas pavėžėjimo paslaugoms skirtas saugos funkcijas, kuriomis mobiliojoje programėlėje gali naudotis tiek vairuotojai, tiek keleiviai. Viena jų – SOS pagalbos mygtukas, kuris, esant būtinybei, leidžia nedelsiant susisiekti su pagalbos tarnybomis.

Gruodžio pradžioje „Bolt“ pristatė naują, ketvirtos kartos elektrinį paspirtuką, kuris yra saugiausias iki šiol sukurtas elektrinis paspirtukas rinkoje. Šis modelis turi sensorius, pranešančius apie kliūtis kelyje, o jo patobulinta konstrukcija užtikrina ypatingą stabilumą bei saugesnį manevravimą riedant.

2021 metais „Bolt“ planuoja diegti naujas funkcijas, kurios dar labiau didins paslaugų ir priemonių saugumą. Viena jų – automatinis kelionių stebėjimas, sukurtas pasitelkiant dirbtinį intelektą, padėsiantis užkirsti kelią galimiems incidentams kelyje.

Augo kone dvigubai ir sustoti neketina

Vienas „Bolt“ steigėjų ir generalinis direktorius Markusas Viligas sako, kad kitąmet įmonė žada dar labiau stiprinti savo, kaip rinkos lyderio, pozicijas.

„Nepaisant koronaviruso pandemijos sukeltų pasekmių, šiemet „Bolt“ smarkiai plėtėsi. Klientų skaičius išaugo beveik dvigubai, o savo paslaugas pradėjome teikti dar 50 naujų miestų. Milijonai klientų pamėgo „Bolt“ paslaugas dėl prieinamų kainų ir greito, kokybiško aptarnavimo. 2021 metais planuojame pristatyti dar daugiau inovatyvių sprendimų, pavyzdžiui, vairuotojo veido patvirtinimo funkciją ir automatinį kelionės stebėjimą, kas leis užkirsti kelią galimiems incidentams kelyje bei užtikrinti aukštesnę paslaugų kokybę mūsų klientams“, – teigia M. Viligas.

Investicinio fondo „D1 Capital“ įkūrėjas Danas Sundheimas sako, kad sprendimą investuoti į pavėžėjimo paslaugų įmonę lėmė puikūs ligšioliniai įmonės rezultatai. „Džiaugiamės bendradarbiavimu su bendrove „Bolt“, sėkmingai tęsiančia mobilumo paslaugų lyderystę Europoje ir Afrikoje. Per šiuos iššūkių kupinus metus įmonė nuveikė neįtikėtinai daug, ir toliau užtikrindama paslaugų lankstumą, saugumą bei kurdama vertę milijonams vartotojų. Optimistiškai vertiname „Bolt“ galimybę ir toliau augti bei plėstis, pasauliui atsigaunant po COVID-19 pandemijos. Ateinančiais metais esame pasiruošę suteikti paramą įmonei, investuojant į svarbias inovacijas“, – sako D. Sundheimas.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius džiaugiasi, kad įmonė atliepia besikeičiančius klientų poreikius, o teikiamos paslaugos suteikia vis platesnes galimybes. „Besikeičiant rinkai, o ypač užklupus pasaulinei COVID-19 pandemijai, turime ieškoti naujų ir inovatyvių įrankių, kurie padėtų didinti paslaugų saugumą bei funkcionalumą. Didžiuojuosi, kad esame pasaulinės įmonės dalis ir jau greitai reikšmingas platformos naujoves galės įvertinti „Bolt“ klientai Lietuvoje“ – pabrėžia A. Pacevičius. 

2020 metais „Bolt“ išplėtė savo veiklą iki 200 miestų 40 šalių, teikia paslaugas 50 milijonų vartotojų visame pasaulyje. Per artimiausius metus įmonė ketina tapti didžiausiu mikromobilumo paslaugų operatoriumi Europoje, išplėsdama mikromobilumo paslaugas daugiau nei 100 miestų. Maisto pristatymo platforma „Bolt Food“, kuri startavo 2019 metais, dabar veikia 16 šalių ir 33 miestuose. Lietuvoje „Bolt Food“ teikia paslaugas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Apie „Bolt“ 

„Bolt“ – Europoje lyderiaujanti susisiekimo platforma, kurios pagrindinis tikslas – įperkamas, patogesnis ir patikimesnis keliavimas mieste. Kompanijos teikiamų paslaugų sąraše – pavėžėjimas ir mikromobilumą gerinantys elektriniai paspirtukai bei dviračiai, maisto į namus ir siuntų pristatymas. „Bolt“  paslaugomis  šiuo metu naudojasi 50 mln. klientų 40 šalių Europoje ir Afrikoje. Įmonė veikia pagal „Žaliąjį planą“ ir yra įsipareigojusi mažinti savo automobilių paliekamą ekologinį pėdsaką, tad kiekviena kelionė su „Bolt“ – draugiška aplinkai. Elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas „Bolt“ teikia penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Pranešimą paskelbė: – -, Berta And, UAB

Komentarai